

زنان زندانی
کتاب «زنان زندانی» یک اثر یک اثر علمی به زبان و ادبیاتی نوین است که خلاصهای از سه سال پژوهش مستمر از بین حدود بیست هزار منبع علمی میباشد و به بررسی پدیدهای میپردازد که نه تنها زندگی میلیونها زن را تحت تأثیر قرار داده، بلکه آثار آن به بافت فرهنگی و اجتماعی جوامع نفوذ کرده است. گروه پژوهشی اندیشکده آرمان با استفاده از روایتهای ملموس و باورپذیر بر مبنای منابع علمی روز دنیا، با نگاهی تحلیلی و دقیق، به بررسی چالشها، علل و پیامدهای خشونت علیه زنان میپردازد و راهکارهایی برای رهایی از آن ارائه میدهد.
کتاب «زنان زندانی» یک اثر علمی و تحلیلی بوده که بر اساس سه سال پژوهش مستمر و از میان حدود بیست هزار منبع علمی درجه الف گردآوری شده است.
کتاب زنان زندانی به بررسی پدیدهای میپردازد که زندگی میلیونها زن را تحت تأثیر قرار داده و آثار آن به بافت فرهنگی و اجتماعی جوامع نفوذ کرده است. گروه پژوهشی اندیشکده آرمان با استفاده از روایتهای ملموس و مستند، به تحلیل چالشها، علل و پیامدهای خشونت علیه زنان پرداخته و راهکارهایی برای رهایی از آن ارائه میدهد.
فصل اول کتاب تحت عنوان «زندانی در اقیانوس» به چالشهای روزمرهای که زنان با آنها مواجه هستند، از جمله قاچاق انسان و نابرابری اقتصادی میپردازد. در فصل دوم، «کره زندان»، میزان آزار و اذیت جنسی علیه زنان در کشورهای مختلف تحلیل میشود. فصل سوم با تمثیل «غاز فرانسوی در سلول انفرادی» به بررسی نظریه شیءانگاری جنسی و رابطهاش با خشونت علیه زنان میپردازد.
فصل چهارم به تأثیر رسانهها به عنوان زندان دیجیتالی بر شیءانگاری وجنسیسازی زنان میپردازد. «زندانی با میلههای واقعی» عنوان فصل پنجم بوده که در آن، نویسندگان به بررسی شیءانگاری در دنیای واقعی و روابط بینفردی میپردازند و نمونههایی از آزار و اذیت و خشونت جنسی را در مکانهای مختلف اجتماعی، سیاسی و حتی دانشگاهی بیان میکنند.
فصل ششم (زندان گوانتانامو) به موضوع خودشیءانگاری میپردازد و تبعات متعدد جسمی و روانی آن را تحلیل میکند. نویسندگان توضیح میدهند که چگونه فشارهای اجتماعی و تبلیغاتی میتوانند تأثیرات مخربی بر روحیه و هویت زنان بگذارند.
فصل هفتم با تمثیل لوازم آرایشی به لوازم شکنجه، به بررسی تاریخچه و تبعات منفی استفاده از این لوازم و تأثیر آن بر زنان میپردازد. نویسندگان به خطرات لوازم آرایشی و باورهای غلط عمومی اشاره کرده و این موضوع را به خوبی تجزیه و تحلیل میکنند.
در فصلهای هشتم تا دهم به بررسی راهکارهای علمی ارائه شده در منابع برگزیده علمی دنیا پرداخته میشود. ابتدا در فصل هشتم، نویسندگان به بررسی نگاه خیره شیءانگار به ویژه با فناوری ردیابی چشم میپردازند. پژوهشهای این فصل نشان میدهد که نگاه خیره شیءانگار چگونه میتواند هم برای زنان و هم برای مردان تبعات گستردهای داشته باشد و در نهایت راهکار مقابله با آن ارائه میشود.
در فصل نهم، نویسندگان به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه نوع پوشش میتواند تأثیرات عمیقی بر نحوه درک و قضاوت دیگران نسبت به زنان بگذارد و با استفاده از علوم اعصاب، ریشههای علمی خشونت علیه زنان را بر اساس ساختار مغز ارائه میدهد.
در نهایت در فصل آخر، روابط غیرمتعهدانه و پیامدهای روانی و اجتماعی این روابط برای زنان و مردان تحلیل میشود. فصل پایانی به خوبی نشان میدهد که چه روابطی کمترین میزان خشونت را بدون شیءانگاری رقم میزنند و به عنوان آخرین راهکار ارائه میشوند.
بخشی از مقدمه کتاب زنان زندانی:
مسائل زنان و دغدغه های آن ها یکی از مهمترین مسائل جهان در سال های اخیر بوده و کتب و مقالات متنوعی در این زمینه نگارش شده است. کتاب زنان زندانی با گردآوری و تدوین پژوهش های مختلف، با نگاهی نو به بررسی این مسائل پرداختهاست.
این کتاب، حاصل گردآوری، ترجمه و تدوین بیش از 100 کتاب و پژوهش کمی و کیفی، مروری و فراتحلیل و … می باشد و بخش عمدهای از این کتاب حاصل اقتباس و بهره گیری از کتب و پژوهش ها و مقالات زیر است.
…