بررسی رابطه همدلی با احساس گناه
- دانشجو
- زینب جاریانی
- تاریخ دفاع
- ۲۳ شهریور ۱۴۰۱
- چکیده
-
چکیده
زمینه و هدف : همدلی یکی از عوامل مهم در روابط بین فردی است . احساس گناه هم از جمله هیجانات کلیدی انسان است و در سطوح فردی و ارتباطات اجتماعی کارکرد مهمی دارد. تشخیص رابطه همدلی و احساس گناه امری لازم است ؛ لذا هدف از پژوهش بررسی رابطه بین همدلی و احساس گناه در بین دانشجویان کارشناسی شهر تهران است.
مواد و روش ها : جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانشجویان کارشناسی دانشگاههای شهر تهران در سال 1400_1401 است . نمونه آماری این تحقیق 120 نفر می باشد. که براساس نمونه گیری تصادفی دردسترس انتخاب شدند. پژوهش حاضر براساس ماهیت و روش، یک پژوهش توصیفی-همبستگی میباشد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه همدلی داویس و پرسشنامه احساس گناه کوگلر و جونز استفاده شده است.
یافته ها : در این قسمت از پژوهش با توجه به نرمال بودن دادههای پژوهش جهت بررسی فرضیه پژوهش از تحلیل پارامتریک همبستگی پیرسون استفاده گردید. در مجموع نتایج نشان داد؛ بین همدلی دانشجویان با احساس گناه (01/0>P؛ 559/0-=r) در سطح 99 درصد ارتباط مثبت و معنیدار وجود دارد. کلیه این تجزیه و تحلیل ها به وسیله نرم افزار SPSS24 انجام گردیده است.
نتیجه گیری : این پژوهش نشان میدهد که همدلی با احساس گناه ارتباط مثبت و معنادار دارد. درواقع، فردی که همدلی بالایی در تفسیر درد و رنج دیگران دارد، با این نوع همدلی بهصورت ناهشیار احساس گناه را به سمت خود هدایت میکند. متخصصان میتوانند از این نتایج برای یافتن روشهای درمانی و مداخلات خود بهره جویند.